Eerste afspraak voor een beugel

Gedurende de intake die ongeveer een half uur duurt worden er foto’s (röntgen en gewone) en afdrukken van het gebit gemaakt (dit laatste niet bij het Insignia-systeem). Voor het plaatsen van de beugel wordt vervolgens een afspraak van 2 uur ingepland. In het geval van kinderen is het prettig dat een van de ouders in ieder geval bij de intake en eventueel bij het plaatsen aanwezig is. Daarna komt de patiënt ongeveer 4-6 wekelijks op controle. Voor kinderen proberen we de controles zoveel als mogelijk buiten schooltijd in te plannen. Uiteraard kunt u of uw kind bij M3 Mondzorg altijd even binnenlopen als er iets kapot is aan de beugel. Het is wel verstandig dan telefonisch een afspraak voor die dag te maken.

Een aantal andere praktische zaken die handig zijn te weten: 
Ook gedurende de behandeling kunnen nieuwe röntgenfoto’s van belang zijn om de stand van de wortels te kunnen bepalen.
Voor het welslagen van de orthodontische behandeling is een goede medewerking én goede mondhygiëne van de patiënt absoluut noodzakelijk. Als de mondhygiëne tijdens het beugelen te wensen overlaat, zullen wij u of uw kind doorverwijzen naar ons team voor mondhygiëne.
Uiteraard is er vanuit M3 Mondzorg een bepaalde coulance bij het vervangen of terugplaatsen van een slotje. Reparatie of vervanging van onderdelen van/de gehele beugel worden na verlies of veelvuldig defect echter aangemerkt als onzorgvuldig gebruik en zullen separaat in rekening worden gebracht.
Zodra de actieve orthodontische apparaten zijn verwijderd ofwel de beugel eruit mag, krijgt u een retainer om de tandheelkundige correctie vast te houden.
Voor orthodontie kunt u bij M3 terecht op de vestiging in Eersel en Valkenswaard. U of uw kind hoeven geen vaste patiënt te zijn, u kunt ook alleen voor uw beugel bij ons terecht!
Om voor vergoeding van orthodontische behandelingen ofwel beugels in aanmerking te komen, is een aanvullende verzekering nodig. Dit geldt ook voor kinderen onder de 18 jaar.