Implantologie t.b.v. prothese/klikgebit

Zit uw kunstgebit los of veroorzaakt het regelmatig pijn? Heeft u moeite met praten of kauwen? Of durft u gewoon niet meer te lachen uit angst dat uw kunstgebit eruit valt?
 Dan kan een klikgebit de oplossing bieden. Waarom een klikgebit deze problemen kan oplossen, vertellen we u graag hieronder in het kort. Voor een persoonlijke uitleg nodigen we u graag uit voor een vrijblijvend en gratis gesprek in de praktijk.

Doordat u al een tijd geen wortels meer in uw kaakbot heeft, slinkt uw kaak. Uw kunstgebit wordt te groot wat allerlei problemen veroorzaakt. Het slinken van uw kaak leidt ook tot diepere mondhoekplooien en ingevallen wangen. Een klikgebit kan uitkomst bieden. Bij dit kunstgebit op implantaten worden afhankelijk van de situatie 2 of 4 schroefje, de implantaten ookwel een soort van kunstwortels, in de kaak aangebracht waar de klikprothese op wordt vastgeklikt. Met drukknoppen of een steg. Zo heeft u nooit meer last van een loszittend kunstgebit. U kunt weer alles eten en voluit lachen. En uw kaak wordt weer voller.

Het klikgebit wordt vergoed door de verzekering als blijkt dat er op uw kaak geen ‘normale’, goed passende prothese gemaakt kan worden. M3 Mondzorg verzorgt voor u de aanvraag voor toestemming bij uw verzekering. Na goedkeuring van uw zorgverzekeraar is er een eigen bijdrage aan het klikgebit die u zelf moet betalen. Dit staat los van uw eigen risico. Voor meer informatie over deze bedragen verwijzen wij u naar de praktijk en uw behandelaar.

De behandeling voor een klikgebit bestaat uit twee fases. Het plaatsen van de implantaten en het maken of aanpassen van uw prothese. Alle afspraken vinden bij M3 Mondzorg in de praktijk plaats.