Wat doet M3 voor mevrouw Van der Ende - De Bloeme?

Mevrouw Van der Ende - De Bloeme, 1947. Trotse oma van een paar geweldige kleinkinderen

Ik had al jaren dezelfde prothese. Zonder problemen. Maar de laatste tijd merkte ik dat deze minder houvast op mijn kaak had waardoor eten iets lastiger werd en ik niet goed voluit durfde te lachen. Via mijn man die al bij M3 Mondzorg patiënt was, kwam ik ook daar terecht.
Tijdens mijn gratis intakegesprek kwam de tandarts – implantoloog tot de conclusie dat mijn onderkaak teveel geslonken was. En deze ook met een nieuwe prothese niet voldoende basis zou kunnen bieden. Twee implantaten in mijn onderkaak en een nieuwe prothese die daar op vastgeklikt wordt, zou uitkomst moeten bieden. Een zogenaamde klikprothese.
Toen ging het snel. M3 deed de aanvraag voor de implantaten en de nieuwe boven- en onderprothese bij mijn verzekering. Na de goedkeuring van de zorgverzekeraar werd mijn implantologiebehandeling ingepland. De hele behandeling kost zo’n 2300 euro waaraan ikzelf 250 euro moest bijdragen.

Dik twee maanden na het plaatsen van de implantaten, startte de prothesespecialist met het maken van mijn nieuwe onder- en bovenprothese. Gelukkig hoefde ik nooit zonder gebit te lopen want mijn oude prothese werd voor tijdelijk gebruik aangepast. Na 5 afspraken was mijn ‘klikgebit’ klaar. Natuurlijk moest ik er wel even aan wennen maar met het advies dat ik vooral in het begin de prothese goed moest blijven dragen, ben ik nu uiteindelijk dik tevreden. Ik kan weer genieten van mijn eten en voluit lachen. En dat is mij veel waard!

<< Mevrouw Van der Ende moet nu ieder jaar bij de tandarts komen voor de controle van haar prothese en haar mond. Eventueel krijgt zij een doorverwijzing naar de mondhygiëniste vanuit de tandarts als dat nodig is in verband met de schoonmaak van haar implantaten. Iedere twee jaar dient mevrouw een afspraak te maken bij de tandarts - implantoloog voor de controle van haar implantaten. Als er iets kapot is aan haar kunstgebit dan kan ze altijd dezelfde werkdag bij M3 Mondzorg terecht voor de reparatie van haar prothese. >>