Periodieke controle

M3 Mondzorg vindt het belangrijk dat u regelmatig een preventieve tandheelkundige controle ondergaat. Voor deze periodieke controle of voor een afspraak bij de mondhygiëniste kunt u via onze website (zie HOME) een datum/tijdstip reserveren in de agenda bij één van onze tandartsen of team voor mondhygiëne. Zo kunt u met uw eigen agenda bij de hand een tijdstip uitkiezen voor uzelf en eventueel uw gezin. U kunt ook contact opnemen met onze receptionistes voor het maken van een afspraak. Maar nog veel gemakkelijker is het uw afspraak te plannen als u toch in de stoel bent bij een van de behandelaars. Dan heeft u ook het voordeel van nog veel meer mogelijkheden in onze planning en handige tijdstippen!

Tijdens deze afspraak controleert de tandarts niet alleen uw tanden, kiezen, vullingen en andere restauraties. Ook uw  tandvlees en overige weke delen zoals uw tong en slijmvlies worden gecontroleerd. Daarom is het voor mensen die geen eigen tanden meer hebben ook verstandig hun mond regelmatig (één keer per jaar) te laten controleren.

M3 Mondzorg maakt tijdens uw periodieke controle of behandeling alleen op indicatie foto's van uw gebit. Een vulling of andere restauratie of signalen van de patiënt kunnen aanleiding geven om een röntgenfoto te maken. Bij iedere foto wordt echter zorgvuldig afgewogen wat de stralingsbelasting is ten opzichte van het risico dat iemand loopt.