Orthodontie

Het materiaal binnen de orthodontie maakt vandaag de dag grote ontwikkelingen door waardoor we spectaculaire resultaten kunnen bereiken met beugels. Een goed evenwicht tussen gebit, tong, wangen en lippen. Dat is waar we voor gaan bij M3. Waar de traditionele beugels vaak een vlak profiel en een smalle tandenboog als eindresultaat hebben, is dat bij de systemen die M3 inzet juist niet. M3 Mondzorg behandelt kinderen en volwassenen op alledrie de vestigingen. Ook al ben je geen vaste patiënt binnen onze M3-praktijk, je kunt ook alleen voor de beugelbehandeling bij ons komen.

M3 Mondzorg kan alle soorten beugels toepassen. Afhankelijk van het doel dat bereikt moet worden, kiezen we voor een bepaald type beugel. De meest gebruikte beugels binnen M3 zijn de slotjesbeugels (plaatjes op je tanden), de aligners (‘onzichtbare’ bitjes die uitneembaar zijn) en de uitneembare blokbeugel (T-appliance). 

Het Damon Ultima System is een slotjesbeugel met een snellere en nauwkeurigere werking dan de traditionele systemen. Kleine brackets. Zelfligerend. De flexibele draden worden niet vastgehouden door elastieken maar in het klepje van het slotje waardoor er minder wrijving en druk ontstaat bij het dragen van de beugel. Minder pijn en toch een snelle aanpassing van de stand van de tanden. De brackets zijn gemakkelijker schoon te houden, de beugeltijd is aanzienlijk korter en dus minder controles in totaal. Efficiënt beugelen, noemen we dat bij M3! En meestal zonder tanden te trekken. Want dat doen we liever niet.

Spark Clear Aligners is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van transparante beugels. De behandeling met deze beugel bestaat uit een serie transparante en uitneembare hoesjes – de aligners - die over de tanden worden gedragen als een soort bitje. Amper zichtbaar. Op maat gemaakt. En een zeer goed voorspelbaar eindresultaat door de 3D-planning bij het maken van het behandelplan. Een comfortabele manier van beugelen. Voor mensen met een drukke agenda, die consequent zijn in het dragen van de beugel en voor optimale esthetiek gaan. Maar ook kinderen kiezen steeds vaker voor deze onzichtbare manier van beugelen.

Wilt u zich aanmelden voor een ortho-behandeling bij M3 Mondzorg, of uw kind? Klik dan hier voor een inschrijfformulier.

Praktische informatie orthodontie
De beugelsystemen van M3
De planning van de beugelafspraken